ALIGAL™ 27

ALIGAL™ 27

O2 + CO2 30 % ±3 %
Koop dit voedingsgas met 70% O2 en 30% CO2 voor de bewaring van vers vlees en verse vis
• Mengsel van 70% zuurstof - O2 - E948 en 30% kooldioxide - CO2 - E290 - ALIGAL™ 27 - Voedselveilig gas • Dit voedselveilige gasmengsel Aligal™ 27 verlengt de houdbaarheid van verse voedingsmiddelen die verpakt zijn onder beschermende atmosfeer (MAP) zoals rood vlees, zeer verse vis en levende zeevruchten (mosselen, oesters) • Rood vlees behoudt zijn helderrode kleur en vis (tonijn) behoudt ook zijn heldere kleur. Zeevruchten zoals mosselen en oesters hebben dankzij dit voedingsgas een evenwichtig mengsel van gassen om te kunnen ademen en te bewaren.
Uw Filters

Meer info over ALIGAL™ 27

Aligal™ 27, Air Liquides voedingsgas samengesteld uit 70% zuurstof en 30% kooldioxide/koolzuur

ALIGAL™ 27 is een door Air Liquide geproduceerd mengsel van twee voedingsgassen: 70% zuurstof en 30% CO2, beide voldoen aan de voedselvoorschriften en hebben de volgende eigenschappen: 

70% E948-zuurstof

 • Oxideert, maar houdt het ademen in stand

 • Behoudt de rode kleur van vlees 

 • Beperkt de ontwikkeling van strikt anaerobe kiemen zoals Clostridium botulinum (bijvoorbeeld in het geval van verse vis)

30% E290-kooldioxide

 • CO2 remt de groei van bacteriën en gaat schimmelvorming tegen en is dus het meest gebruikte gas voor het verpakken onder beschermende atmosfeer (MAP). Het zorgt ervoor dat aerobe bacteriën en schimmels trager ontwikkelen en zich minder snel kunnen vermenigvuldigen. Het is hier effectief bij een minimumgehalte van 20%. 

 • Lost gemakkelijk op in water en vetten.

 • CO2 heeft een esthetisch effect op de verpakking om de beschermfolie perfect te spannen dankzij zijn oplosbaarheid in het verpakte product (creëren van een lichte onderdruk waardoor de verpakking gespannen staat)

Voedselveilig gasmengsel ALIGAL™ 27 van 70% O2 en 30% CO2 dat voldoet aan de geldende regelgeving voor voedselveiligheid

 • ALIGAL™ 27 maakt deel uit van Air Liquides ALIGAL™-assortiment van gassen voor de voedingsmiddelen- en drinkwarenindustrie. Het voldoet aan de specificaties voor E948-zuurstof en E290-kooldioxide 

 • De productie, opslag en distributie van het product voldoen aan het Voedselveiligheidsmanagementsysteem (Air Liquide FSMS) waaronder:

  • de toepassing van de HACCP-methode;

  • de traceerbaarheid van batches, waardoor geleverde producten kunnen worden teruggeroepen wanneer de kwaliteit van het product in vraag wordt gesteld.

 • Air Liquide FSMS voldoet aan internationaal erkende standaarden voor de voedingsmiddelenindustrie zoals ISO 22000 en FSSC 22000 (Food Safety System Certification) 

Welke voedingsmiddelen kunnen met een gasmengsel van 70% O2 en 30% CO2 worden verpakt?

Door onder beschermende atmosfeer te verpakken, wordt de fysieke, enzymatische en microbiële aantasting en dus de wijziging van al dan niet verwerkte voedingsmiddelen tegengegaan of verminderd. Opdat het proces doeltreffend is, moet er niet alleen een geschikte beschermende atmosfeer worden gekozen, maar zijn andere elementen van het systeem, zoals het verpakkingsmateriaal, de verpakkingsmachine en de aanvankelijke hygiëne van het product, ook van belang. 

Door een gasmengsel met een hoog zuurstofgehalte (70%) te gebruiken, kan de rode of roze kleur van vers vlees en gevogelte worden behouden of versterkt. De toevoeging van CO2 (30%) aan dit mengsel helpt de ontwikkeling van micro-organismen te vertragen. Vleesproducten zoals gesneden rood vlees, gemalen rundvlees, gevogelte en varkensvlees zijn 8 tot 10 dagen langer houdbaar als ze met ALIGALTM 27 worden verpakt en bij +4 °C worden bewaard.

Ook zeer verse producten uit de zee hebben baat bij de gunstige effecten van dit mengsel van O2 en CO2. Denk maar aan zeer verse vis (tonijn, zalm, sushi, ...) en levende mosselen of oesters.

Wat zijn de voordelen van deze gasmengsels van CO2 en O2 voor voedingsmiddelen?

 • Zeer verse voedingsmiddelen zijn 2 tot 5 keer langer houdbaar met dit mengsel van O2 en CO2 dan wanneer ze met lucht worden verpakt. Daardoor wordt voedselverspilling tegengegaan en kunnen nieuwe plaatselijke, nationale en internationale markten worden betreden.

 • Het mengsel beschermt het product tegen platdrukken als gevolg van de luchtdichte verpakking en zorgt ervoor dat het product er mooi blijft uitzien.

 • Behoudt de kleur, de vorm en de structuur van voedingsmiddelen.

 • Voedingsgas beperkt het gebruik van additieven en bewaarmiddelen en maakt het mogelijk natuurlijke producten aan te bieden om te beantwoorden aan de wensen van de consument.

 • De hygiëne van voedingsmiddelen wordt gewaarborgd.

In welke vorm kan ik dit voedselveilige gasmengsel van O2 en CO2 kopen?

U kunt dit gasmengsel van O2 en CO2, gecertificeerd als voedingsgas, bij Air Liquide kopen onder de merknaam ALIGAL™ 27 en in elke leveringsvorm die bij uw toepassingen en uw verbruiksprofiel past: in individuele gasflessen, kaders (bundels/pakketten, samengesteld uit 9 tot 16 gasflessen), opslag in vloeibare vorm, productie ter plaatse (generatoren). 

Als een volwaardige zakenpartner voor uw projecten helpen we u dagelijks bij uw zoektocht naar efficiëntie, prestaties en innovatie.

Waarom kiezen voor het ALIGAL™ 27-mengsel van 70% O2 en 30% CO2?

Lees ons gratis e-book en kom meer te weten over het gebruik van een mengsel van 70% O2 en 30% CO2 bij het verpakken onder beschermende atmosfeer (MAP).

Lucht is in de voedingsmiddelenindustrie de grootste vijand bij de bewaring van voedingsmiddelen. Lucht bevordert namelijk de ontwikkeling van bacteriën en microben. Het tast voedingsmiddelen op verschillende vlakken aan, zoals verandering van kleur, structuur en smaak, en het heeft gevolgen voor de houdbaarheid. 

Om deze gevolgen te vermijden, stelt Air Liquide de volgende oplossing voor: verpakken onder beschermende atmosfeer (ook wel “gasverpakken” of MAP genoemd). 

Bij het verpakken onder beschermende atmosfeer (MAP) wordt lucht in de verpakking vervangen door een andere gassamenstelling die de organoleptische eigenschappen, de voedingswaarde en de houdbaarheid van het product kan verlengen. 

Vers vlees heeft bij het verpakken onder beschermende atmosfeer een minimaal zuurstofgehalte in de beschermende atmosfeer nodig om zijn kleur te kunnen behouden. ALIGAL™ 27 verlengt de houdbaarheid van zeer verse voedingsmiddelen en versterkt de rode of roze kleur van vlees en gevogelte.

Is ALIGAL™ 27-voedingsgas geschikt voor de verpakking van mijn voedingsmiddelen? 

Met ALIGAL™ 27 heeft u de garantie op een betrouwbare bevoorrading die voldoet aan de strengste normen voor voedselveiligheid en aan de meest recente geldende regelgeving.

Of het nu gaat om de keuze van de leveringswijze, advies over de uitvoering van het proces, de keuze van de geschikte logistiek, het ontwerp, de bouw of het onderhoud van gasdistributie-installaties of de opleiding van uw personeel, onze experts helpen u om resultaat te behalen. 

Neem contact op met onze experts en krijg gratis advies over uw productieproces en over de geschikte oplossing om uw product onder beschermende atmosfeer te verpakken.